Něco o rybách
Proč jsme se zaměřili na sladkovodní ryby?
Prvním důvodem, proč vybudovat kvalitní rybí restauraci, bylo přinést do Velkého Meziříčí něco nového a odlišného. Z celkového pohledu není na Vysočině příliš mnoho restaurací vyhraněných na rybí speciality. Naučili se k nám jezdit hosté z Brna, Jihlavy, Třebíče, Žďáru nad Sázavou i většího okolí.
Druhým důvodem pro rybí restauraci bylo zaměření naší mateřské firmy AQUEKO, spol. s r.o. na vodohospodářské stavby – zejména rybníky – a chov ryb. Naše rybí speciality připravujeme z vlastních čerstvých ryb. Pokud chov nestačí, obracíme se při koupi výhradně na přední česká rybářství.
Třetím a důležitým důvodem pro rybí restauraci je zdravá výživa. Rybí maso patří k nejkvalitnějším potravinám a rybích restaurací specializovaných na sladkovodní ryby není v České republice mnoho. Snažíme se naše hosty naučit, že konzumací rybích specialit si kupují i kousek svého budoucího zdraví.
Ryby upravujeme vždy pouze čerstvé, protože rybí maso obsahuje hodně vody a zmrazením se jeho kvalita výrazně zhorší. Živé ryby uchováváme v tekoucí vodě ve sklepení hotelu.
Omezenost nabídky čerstvých ryb je způsobena dobou hájení některých druhů a obdobím, kdy se neprovádějí výlovy rybníků.