Rybí restaurace

Ve chvíli, kdy se kuchaři v jiných restauracích ráno odebírají krájet cibuli do guláše, si u nás navlečou holínky, do ruky vezmou topůrko a jdou do sklepa k rybám. Naloví si je a kompletně zpracují. Nikdy nezamrazujeme do foroty, garantujeme 100% čerstvost.

Milan Hotárek, provozní a šéfkuchař

Přijďte si posedět do příjemného prostředí rybí restaurace, které Vás zaujme originálním interiérem ve stylu starého mlýna. Nabízíme sladkovodní rybí speciality a vlastní nefiltrované, nepasterizované pivo Harrach. U nás poznáte, že jídlo je nejen gurmánský, ale i kulturní zážitek.

Virtuální prohlídka restaurace

V době výlovů servíruje naše rybí restaurace speciality až z 11 druhů čerstvých ryb a více než 40 tradičních i delikátních rybích specialit. Nabízíme např. kapra, pstruha, lína, sumce, štiku, candáta, úhoře nebo amura a tolstolobika. Samozřejmě naše rybí restaurace nabízí i pokrmy upravené z mořských ryb jako je tuňák či losos.

Nejen dobrým pivem a čerstvou rybou živ je člověk, a proto v jídelním a nápojovém lístku rybí restaurace najdete také mimo rybí speciality ještě pečená vepřová žebírka a kolena, pokrmy z jehněčího, hovězího, vepřového a kuřecího masa, těstoviny, dezerty, velký výběr nealkoholických i alkoholických nápojů a kvalitní moravské víno. Podívejte se na celý jídelní lístek naší rybí restaurace.

r01

r02

r03

Proč jsme se zaměřili na rybí speciality?

Prvním důvodem, proč vybudovat kvalitní rybí restauraci, bylo přinést do Velkého Meziříčí něco nového a odlišného. Z celkového pohledu není na Vysočině příliš mnoho restaurací vyhraněných na rybí speciality. Naučili se k nám jezdit hosté z Brna, Jihlavy, Třebíče, Žďáru nad Sázavou i většího okolí.

Druhý důvod pro rybí restauraci, bylo zaměření naší mateřské firmy AQUEKO, spol. s r.o. na vodohospodářské stavby – hlavně rybníky a na chov ryb. Naše rybí speciality jsou připravovány z vlastních, čerstvých ryb. Pokud chov nestačí, tak se při koupi obracíme výhradně na přední rybářství v České republice.

Třetím a důležitým důvodem pro rybí restauraci je tolik opomíjená zdravá výživa. Rybí maso patří k nejkvalitnějším potravinám a rybích restaurací specializovaných na sladkovodní ryby není v České republice mnoho. Snažíme se naše hosty naučit, že konzumací rybích specialit si kupují i kousek svého budoucího zdraví.

Výhody naší rybí restaurace

  • Rybí speciality připravujeme vždy pouze z čerstvého masa, protože rybí maso obsahuje hodně vody a zmrazením se jeho kvalita výrazně zhorší.
  • Živé ryby uchováváme v tekoucí vodě ve sklepení hotelu a rybí restaurace.
  • V sezoně výběr až z 11 druhů ryb. Nabídka je omezena v době hájení některých druhů a obdobím, kdy se neprovádějí výlovy rybníků.
  • Rybí restaurace je klimatizovaná a nekuřácká.
  • Kapacita naší rybí restaurace je 55 míst a salonek nabízí posezení pro dalších 35 hostů.
  • Pokud se rozhodnete zrdržet déle, rádi Vás ubytujeme v našem hotelu.
r06 r04 r05


Pivo Harrach

Minipivovar v Jelínkově vile (dříve též zvaný jako Malostránský) byl vystavěn a zprovozněn v průběhu let 2003 – 2004.

První vaření piva zde proběhlo na Velký pátek 9. dubna 2004. Pivovar tím navázal na staletou tradici vaření piva ve Velkém Meziříčí, která zanikla v únoru 1949. Maximální možnou varnou produkcí 4000 hektolitrů piva ročně se řadí do kategorie minipivovarů. Pivo se vaří tradiční rukodělnou metodou a poctivou českou cestou "varna – spilka – sklep". Naše pivo získalo již mnoho ocenění a hostům chutná. Základní - trvalou nabídku tvoří světlý a tmavý ležák.

Naše pivo a rybí speciality z čerstvého kapra, pstruha, lína, atd. jsou nejen výborným obědem, ale i příjemnou večeří ve stylovém prostření rybí restaurace. Naučili se k nám jezdit hosté z celé Vysočiny i Jihomoravského kraje, protože za rybími specialitami z čerstvě upravených ryb stojí za to přijet. Pokud jste ještě nebyli v naší rybí restauraci, rádi Vám poradíme kudy k nám.

Provozní doba

Po – Čt 11:00 – 23:00 hodin
Pá – So 11:00 – 24:00 hodin
Ne 11:00 – 21:00 hodin